Aquaporin etablerer joint venture og opnår trecifret millioninvestering

SDTIs porteføljeselskab Aquaporin A/S har nu indgået et joint venture samarbejde med to kinesiske selskaber, der tilsammen tilfører et trecifret milionbeløb. 

Aquaporin A/S har i dag meddelt, at selskabet har underskrevet en aftale med to kinesiske partnere, Heilongjiang Interchina Water Treatment (Interchina) og Poten Environment (Poten) omkring etablering af et vandrensnings-joint venture (JV) i Kina. Aftalen omfatter desuden en betydelig aktieinvestering, hvorved Interchina og Poten opnår 20,1% ejerskab i det danske selskab.

Det nye JV vil have en samlet egenkapital på USD 10 mio, hvoraf privatejede kinesiske Poten Environment, som tilbyder løsninger inden for miljøbeskyttelse, investerer USD 4,5 mio, mens Heilongjiang Interchina investerer USD 2 mio og den danske vandteknologiudbyder Aquaporin de resterende USD 3,5 mio. Ejerskabsfordelingen i det nye JV bliver således 45/20/35%.

Samtidig investerer Interchina og Poten i alt USD 19.5 mio i en 20,1% aktiepost i Aquaporin, hvoraf USD 10.75 mio vil blive brugt til at købe nyudstedte aktier i Aquaporin, og de resterende USD 8,75 mio til at købe eksisterende aktier fra selskabets hovedaktionær, M. Goldschmidt Capital A/S.

Et af SDTIs guldæg

Michael Frank fra SDTI og bestyrelsesmedlem i Aquaporin, Glæder sig over den nyeste runde af tiltrukket kapital; “Aquaporin er et stjerneeksempel på hvordan SDTI’s relative lille investering i opstartsfasen kan tiltrække et trecifret millionbeløb efter nogle år. Vi så fra starten et stor potentiale, selvom det stod klart at risikoen bestemt var til at få øje på. Men det er netop i den mest risikofyldte fase vi investerer, og netop derfor er det ekstra dejligt at være med, når andre investorer kan se potentialet i vores lille guldæg”.

Målet er at udbrede biomimetiske membranprodukter

De forretningsmæssige mål for det nye JV bliver at udvikle, kommercialisere og markedsføre biomimetiske membranteknologier samt at udvikle, kommercialisere, fremstille og sælge biomimetiske membranprodukter, vandrensnings- og afsaltningssystemer samt andre applikationer, hvor biomimetiske membraner finder anvendelse, på det kinesiske marked.

 Vi har fulgt Aquaporin tæt i de seneste år, siger Zhu Yongjun, formand for bestyrelsen i Interchina. – Det nye JV vil drage fordel af Potens og Interchinas ekspertise inden for vandbehandling og miljømæssigt bæredygtige løsninger, vores nærhed til markedet samt Aquaporins verdensførende teknologi.

Joint venture skaber kæmpe potentiale i Kina

Søren Bjørn Hansen, Bestyrelsesformand i Aquaporin A/S og COO og partner i M. Goldschmidt Capital A/S, – Aquaporin A/S har været på udkig efter levedygtige modeller for at udvide til det store kinesiske marked. Vi har fundet den bedst mulige løsning i vores strategiske alliance med Interchina og Poten og dermed yderligere styrket vores samarbejde og øget det globale potentiale for Aquaporins banebrydende teknologi ved at dele ejerskabet med vores kinesiske partnere.

For Aquaporin A/S er det nye samarbejde en vigtig milepæl, fortsætter Peter Holme Jensen, CEO i Aquaporin A/S. – Det kinesiske vandmarked hilser nye teknologier velkomne. Interchina og Poten anerkendte straks vores teknologi og dens store vækstpotentiale. Den nye alliance giver alle parter mulighed for at bygge videre på hinandens styrker, så vi kan få bragt nogle komplette systemer ud på det store kinesiske marked.

Yderligere oplysninger:

Michael Frank, bestyrelsesmedlem og Portefølje- og investeringschef i SDTI

CEO Peter Holme Jensen, Aquaporin A/S, telefon 82 30 30 82.

Om Heilongjiang Interchina Water Treatment:
Heilongjiang Interchina Water Treatment beskæftiger sig med vandforsyning og kloakering, serviceydelser inden for spildevandsrensning, ingeniørrådgivning samt salg af tilhørende udstyr. Virksomheden blev grundlagt den 3. november 1998 og har hovedkvarter i Beijing, Kina.

Om Poten Environment Group Co., Ltd.:
Poten Environment Group Co., Ltd. leverer integrerede løsninger til rensning af spildevand. Virksomheden blev grundlagt i 1995 og er baseret i Beijing, Kina.

Om Aquaporin A/S:
Aquaporin A/S, etableret I 2005, er et globalt cleantech-firma beliggende i København, Danmark. Aquaporin er dedikeret til at revolutionere vandrensning ved hjælp af industriel biotek. Målet er at udvikle Aquaporin Inside™ teknologien, der ved at genbruge naturens egen metode, kan adskille og rense vand fra alle andre stoffer.

Om M. Goldschmidt Capital A/S M.:
Goldschmidt Capital blev stiftet i 2007 som et datterselskab i M. Goldschmidt Holding-koncernen, der ejes af den danske milliardær Mikael Goldschmidt. Selskabet gennemfører og forvalter koncernens direkte investeringer i virksomheder inden for forskellige områder.