Mission

Syddansk Innovations mission er at bidrage til skabelsen af merværdi i samfundet, ved at medvirke til udviklingen af forskningsbaserede og forretningsbaserede ideer til kommercielle interessante virksomheder. Vi tilbyder innovative iværksættere rådgivning, finansiering og partnerskab i forbindelse med transformering af den unikke idé til en bæredygtig kommerciel virksomhed. Herunder hører også opstart og drift af virksomhed i den primære udviklingsfase, samt introduktion til potentielle investorer og partnere til virksomhedens fortsatte udvikling.

Vores ydelser er rettet mod potentielle iværksættere i hele Danmark, der udspringer fra forsknings- og uddannelsesinstitutioner, fra kompetenceklynger, fra erhvervslivet eller fra privatpersoner. Idéerne skal være unikke og kommercialiserbare. Ideerne skal helst kunne patenteres eller beskyttes på anden vis, eller også skal en ”first mover effekt” kunne sikre en solid konkurrencemæssig fordel.

Syddansk Innovation er godkendt som innovationsmiljø, og udover investering af egne midler, så investerer vi også i innovative opstartsvirksomheder på vegne af staten. Vi er derfor underlagt visse love og bestemmelser, hvoraf den vigtigste er Lov om Teknologi og Innovation samt tilhørende bekendtgørelser og regelsæt.

Porteføljeselskaberne har mulighed for at etablere sig i en af afdelingerne under Syddanske Forskerparker, hvor der tilbydes moderne kontorfaciliteter i et innovativt miljø, som for mange udviklingsvirksomheder er befordrende for netværksdannelse samt nærhed i forhold til universitetsmiljøet. Et lejemål giver desuden adgang til en række servicefaciliteter, herunder reception og mødelokaler.